Foodnote

Foodnote 2023

Op zaterdag 15 april 2023 organiseert Lionsclub Maastricht Euregio voor de 10e maal het Foodnote concert. Jonge, virtuoze musici van het conservatorium in Maastricht laten horen wat ze kunnen in een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma. Net als de vorige jaren komt de opbrengst ten goede aan de Voedselbank Limburg-Zuid. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de warme steun van de Lutherse Kerk en onze sponsoren.
Dit alles in de Lutherse Kerk Hondstraat 14 Maastricht.

Tickets kosten € 25,- en zijn online te koop via onderstaande link


 

U steunt met uw aanwezigheid de Voedselbank Limburg Zuid

Wekelijks worden ca. 500 huishoudens ondersteund met een voedselpakket in Zuid Limburg door Voedselbank Limburg Zuid, een vrijwilligersorganisatie.  De druk op meer voedselpakketten is de laatste jaren alleen maar flink toegenomen. Noodgedwongen hanteert de Voedselbank een wachtlijst en dus moeten vele huishoudens wachten op het zo noodzakelijke voedselpakket. De Voedselbank kan alle steun gebruiken.

Het is niet voor niets dat acteur Huub Stapel ambassadeur is van de Voedselbank:

,,Armoede in Nederland.
Onwaarschijnlijk en beschamend voor een zogenaamde welvaartsstaat.
Armoede kan niet en mag niet. En als ik er met mijn bekende kop aan kan bijdragen dat die armoede de wereld uit geholpen wordt, dan graag... Omdat ik vind dat ik me om mijn medemensen moet bekommeren. Omdat ik niet wil wegkijken...
Daarom wil ik graag ambassadeur zijn van Voedselbank Limburg Zuid."


 

Artiesten Foodnote 2023

Akari Bastiaens – piano
Akari Bastiaens werd door de gerenommeerde pianiste Diane Anderson beschreven als een jonge getalenteerde pianiste “met twee handen”.  Ondanks haar jonge leeftijd van zeven jaar heeft ze al heel wat podium ervaring. Voor Akari is de piano een deel van haar leven. Ze staat er mee op en gaat er mee slapen. Maar tussendoor kan ze heel goed genieten van spel en vertier. Met haar jongere broertje Takumi kunnen ze van elke situatie een speeltuin maken. Akari begon al op jonge leeftijd met piano spelen: beide ouders zijn musici en al snel ontdekte Akari de piano als een instrument om mooie klanken mee te maken. Al imiterend zat zeals kleuter achter de piano en sloeg ze – net als mama – regelmatig een blaadje om. Al snel ontgroeide ze haar speelgoed pianootje en beklom ze reeds op 5 jarige leeftijd het echte podium om te concerteren. Eerst met een stukje als ‘voorprogramma’ in het Cantabile concert in alden Biesen. Maar op zesjarige leeftijd besteeg ze reeds het podium van de monumentale Henri del Beouf zaal van BOZAR in Brussel waar ze de jongste winnaar ooit is van de Steinway & Sons piano wedstrijd. Ondertussen is ze negen en heeft ze reeds heel wat muzikale avonturen achter de rug. Als jongste leerling ooit van het Conservatorium Maastricht – waar ze ondertussen haar 3de jaar les volgt bij Joop Celis en Igor Roma – ontwikkeld ze zich voortdurend. Haar droom is om later in vele mooie concertzalen te mogen concerteren, maar ze wil ook net als mama Yuki piano docent worden. De wereld ligt nog helemaal open voor haar, en ze kijkt er met veel plezier naar uit.

Hamlet Trio
The Hamlet Piano Trio was created in 2020 within the Maastricht Conservatory by a group of students curious to delve into the repertoire of piano trio, from the classical period to the 20th century, making their concerts an energetic and fresh performance with a great purely characteristic sound. In 2021 they received a full scholarship to attend the European Summer Course of Chamber Music at the Orlando Festival (Netherlands), where they had the opportunity to take classes from Shunske Sato, Shuann Chai, Osiris trio, Nemtsov Duo, Henk Guittart and Michael Gees. The ensemble developed its musical career between the Netherlands and Belgium performing in cities such as Maastricht, Kerkrade, Heerlen and Keerbergen. The Hamlet trio is selected to represent the Maastricht Conservatory in concerts. The trio is made up of the violinist Petra Heric, a pupil of Boris Belkin, the cellist Pelayo Cuéllar Sarmiento, a pupil of Alexander Chausian, and the pianist Aleandro Giuseppe Libano, a pupil of Joop Celis. As a group, they are under the guidance of Anastasia Safonova.

Liesl Stevens & Erwin Deleux
Pianist Erwin Deleux werd laureaat van diverse internationale wedstrijden en won concoursen als Cantabile, EPTA en de Stefaan de Jonghewedstrijd.

In het Conservatorium van Maastricht is hij behalve corepetitor ook voorzitter van de academieraad. Aan de academie van Herzele geeft hij pianoles. Daarnaast heeft hij een erg gevarieerd beroepsleven. Getuige daarvan zijn optredens in deSingel, het Concertgebouw Amsterdam… , vaak ook uitgezonden door de belangrijkste radio- en tv-stations in Duitsland, België en Nederland. Je kon hem aan het werk horen tijdens het Festival van Vlaanderen, het Gentse Chopinfestival, de Karel Music Expo in Italië, het JVLMA in Letland… Zijn vertolkingen van concerto’s van Tjsaikovski, Rachmaninov en Ravel oogstten veel lof.

De cd- opnames die hij met het Emanon- ensemble realiseerde bleven niet onopgemerkt in de vakpers. Hij creëerde onder meer het pianoconcerto van Frank Nuyts en nam dit op met het Vlaams Sinfonietta o.l.v. Raf De Keninck.

De laatste jaren is Erwin Deleux zich meer op compositie gaan toeleggen. Zijn muziek werd gepresenteerd in het ‘Conservatorio Superior de Musica de Madrid’ en tijdens het MasP Festival in Como, Italië. Ook TV zender Stingray Classica besteedde ruim aandacht aan deze composities. In 2020 won hij het internationale Fidelio concours met “Diamond Dust”. Zijn Silent Songs verschenen op cd en vinden veel weerklank op Spotify.

Nagisa Tanaka

Japanese harpist Nagisa Tanaka was born in Tokyo, and started her harp studies at the age of 9.
In 2019, she received the 1st prize at the Osaka International Music Competition and the 2nd prize at the Japan International Harp Competition, professional division.
Also she has won a prize many other international music competition including Korea and France.

She performed solo recitals in famous Japanese halls and guest performances in such as NHK Symphony Orchestra in Japan.
Also she was invited music festival in Bordeaux, France as a solist.

In 2020, she graduated from Kunitachi College of Music at the top of the class.
And now, she is a Concervatorium Maastricht master student, majoring in harp, and study with Anneleen Lenaerts.

Wilfred van den Brande
Na studies bij Arnold Brand, Gidon Saks en Albrecht Klora, staat Wilfried als solist op de planken van de Munt, de Vlaamse Opera, Muziektheater Transparant, Muziektheatercollectief Walpurgis en concerteert met het Vlaams Radio Orkest/Brussels Philharmonic (Verdi Requiem), deFilharmonie/Royal Flemish Philharmonic (Méphistophélès in Gounods ‘Faust’), het Prometheus Ensemble, het Nationaal Orkest van België, het Symfonie Orkest Vlaanderen, Prima La Musica en de Beethoven Academie. Internationaal zingt hij voor het Vaticaan in Rome met het Orchestra Filarmonica Italiana, in Spanje met de Real Filarmonia de Galicia en het Orquestra Sinfonica de Asturias, in Duitsland met het WDR Rundfunkorchester, de Heidelberger Symphoniker, het Philharmonisches Orchester Südwestfalen, de Meininger Hofkapelle,de Nürnberger Symphoniker (Wagnerprogramma samen met Cheryl Studer) en de Zeitgenössische Oper Berlin, in Denemarken met het Wiener Kammerorchester, in Zwitserland met het Orchestre de la Suisse Romande en Julia Migenes in een Eurovisie kerstconcert voor Arte. Eind 2004 verschijnt op Talent Records ‘Airs d’opéras Français’, een recital met de Nürnberger Symphoniker o.l.v. Hans Rotman. September 2007 is de release datum van de SACD/DVD ‘So in love – the great American Songbook. In oktober 2010 stelt hij in Carnegie Hall de 5 CD-box ‘A Tribute to Cole Porter’ voor. In 2014 gaat www.coleporteranthology.com online met in totaal 325 liederen van de Amerikaanse componist. Samen met Lou Demeyere en Simon Van den Brande realiseert hij voor Canvas de documentaire ‘Looking for Cole’, die wereldwijd uitgebracht wordt door EuroArts Berlijn en in mei 2016 door Warner Music als DVD wordt verdeeld. In maart 2014 is Wilfried centrale gast in het Porter Festival in Concertgebouw Brugge en treedt hij als solist aan in een tournee met Brussels Philharmonic. Deze concerten vormen het sluitstuk van een doctoraat in de kunsten dat hij met grootste onderscheiding behaalt (Kon.Conservatorium Brussel/VUB). Sinds maart 2013 is Wilfried als intendant samen met chef-dirigent Ivo Venkov verantwoordelijk voor de orkestmissentraditie van de Antwerpse Sint-Pauluskerk.

 

 


 

De sponsoren en vrienden van Foodnote 2023