Foodnote

Foodnote 2020

Op zaterdag 18 april 2020 organiseert Lionsclub Maastricht Euregio voor de 9e maal het Foodnote concert. Jonge, virtuoze musici van het conservatorium in Maastricht laten horen wat ze kunnen in een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma. Net als de vorige jaren komt de opbrengst ten goede aan de Voedselbank Limburg-Zuid. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de warme steun van het Conservatorium Maastricht en onze sponsoren.
Dit alles in de Willem Hijstek zaal van het Maastrichtse Conservatorium: dé zaal der zalen!

Tickets kosten € 20,- en zijn te koop via onze ticketshop.


 

U steunt met uw aanwezigheid de Voedselbank Limburg Zuid

Wekelijks worden ca. 500 huishoudens ondersteund met een voedselpakket in Zuid Limburg door Voedselbank Limburg Zuid, een vrijwilligersorganisatie.  De druk op meer voedselpakketten is de laatste jaren alleen maar flink toegenomen. Noodgedwongen hanteert de Voedselbank een wachtlijst en dus moeten vele huishoudens wachten op het zo noodzakelijke voedselpakket. De Voedselbank kan alle steun gebruiken.

Het is niet voor niets dat acteur Huub Stapel ambassadeur is van de Voedselbank:

,,Armoede in Nederland.
Onwaarschijnlijk en beschamend voor een zogenaamde welvaartsstaat.
Armoede kan niet en mag niet. En als ik er met mijn bekende kop aan kan bijdragen dat die armoede de wereld uit geholpen wordt, dan graag... Omdat ik vind dat ik me om mijn medemensen moet bekommeren. Omdat ik niet wil wegkijken...
Daarom wil ik graag ambassadeur zijn van Voedselbank Limburg Zuid."


 

Artiesten Foodnote 2020

Akari Bastiaens – piano
Akari Bastiaens werd door de gerenommeerde pianiste Diane Anderson beschreven als een jonge getalenteerde pianiste “met twee handen”.  Ondanks haar jonge leeftijd van zeven jaar heeft ze al heel wat podium ervaring. Ze volgt les bij Marijke Oers en wordt gecoacht door haar moeder Yuki Nakano.
Vorig jaar heeft zij de prestigieuze ‘Steinway Piano Competition’ in België gewonnen.

Het Limburgs BlaasKwintet
Het Limburgs BlaasKwintet werd opgericht in 2018 door vijf studenten van het Conservatorium Maastricht. Stuk voor stuk spelen ze in verscheidene orkesten doorheen Belgisch en Nederlands Limburg en geven ze ook concerten als solist. Naast originele muziek voor blaaskwintet richten ze zich vooral op het spelen van arrangementen van orkestwerken, indien nodig gemaakt door de leden zelf. Het Limburgs BlaasKwintet slaagt er in mensen van alle leeftijden te enthousiasmeren en toont zo dat klassieke muziek voor iedereen is!
Met: Yentl Vanderlinden (dwarsfluit/piccolo), Joey Bormans (hobo/Engelse Hoorn ), Koen Ubaghs (klarinet/Es Klarinet), Camiel Lemmens (hoorn) en Brecht Van Loo (basklarinet/contrabasklarinet)

Jazz verassingsact

Iris Hendrickx - sopraan
Iris Hendrickx werd meermaals erkend om haar pure, kwetsbare interpretaties van lyrische rollen, "een volleerd comédienne" (Mundo Clasico). Ze zong wereldwijd in toonaangevende operahuizen en concertzalen waaronder Opera Vlaanderen, Opéra de Lille, Opéra de la Wallonie, Opéra Bergen, Concertgebouw Amsterdam en Palais des Beaux Arts.
Als een veelzijdige, lyrische sopraan werd ze uitgenodigd door talrijke internationale festivals zoals Ottawa International Chamber festival, Klara Festival, Theater aan Zee, Rotterdamse Operadagen, Bergen International Festival, Festival International du Domaine Forget en het Musimars Festival te Montreal.


 

De sponsoren en vrienden van Foodnote 2020